Martijn Vleugel

“Als ik geen ‘nee’ zeg tegen mezelf, werk ik zeven dagen in de week!”

Martijn Vleugel (26) heeft van 2009 tot 2013 de opleiding Audio Visueel Specialist gevolgd. Direct na zijn diplomering ging hij aan de slag als video-editor bij Omroep Zeeland. Na een jaar stapte Martijn over naar Creative Technology Holland, omdat hij zich meer thuis voelt in een baan met meer hectiek. Direct in zijn eerste jaar kreeg hij hier een vast contract en hij hoopt er nog lang te mogen werken.

Wat heb je aan de opleiding gehad?
“Ik heb me vooral heel veel zelf kunnen ontwikkelen. Je krijgt daar echt alle kans toe bij de Zoomvliet Studio. Vanaf dag één mag je, als je het leuk vindt, dingen uit het magazijn lenen en ermee gaan ‘spelen’. Hierdoor wordt je heel erg gemotiveerd om verder te kijken dan de opleiding alleen. Als ik vragen had, kon ik altijd bij mijn docenten terecht en die hielpen me dan weer een stukje verder. Ook de theorie die je erbij krijgt is belangrijk; daardoor krijg je een goede basiskennis. Zelf heb ik bewust voor deze opleiding gekozen, nadat ik al een mbo 4-opleiding Elektrotechniek had afgerond.  Aanvankelijk dacht ik iets met audio te gaan doen, maar algauw kwam ik erachter dat ik video leuker vond.“

Hoe waren de docenten?
“Ik vond het prettig dat de school klein en overzichtelijk was. Iedereen kende je bij naam en je sprak de docenten gewoon aan bij hun voornaam. Dat schept vertrouwen en daardoor krijg je echt een persoonlijke band met ze. Verder vond ik het fijn dat alle docenten merkbaar uit de praktijk kwamen en daar naast hun docentschap ook nog werkzaam in waren. Dat maakt dat je niet het idee had dat je naar ‘school’ ging, maar eigenlijk al in de praktijk bezig bent met leermeesters. Alles bij elkaar geeft dat een bepaalde sfeer die ik als bijzonder prettig heb ervaren en waarin ik veel van mijn docenten heb kunnen leren.”

Had je werk na je studie?
“Vanuit school werd ik gewezen op een vacature bij Omroep Zeeland. Daar heb ik het eerste jaar na mijn studie gewerkt. Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat zo’n ‘9 tot 5’ baan niet echt iets voor mij was en dat ik meer afwisseling wilde. Via een oud-klasgenoot, die dat nu juist niet meer wilde, kwam ik terecht bij Creative Technology Holland. Hier ben ik in oktober 2014 aangenomen en kreeg ik al in mijn eerste jaar een vast contract.”

Nog steeds werk?
“Zeker. Ik werk nu zo’n anderhalf jaar bij Creative Technology en hoop hier nog lang te mogen blijven. Het is heel afwisselend werk en ik kom op veel verschillende plaatsen in de wereld. Dat varieert van beursstands, via het ATP-wereldtennistoernooi tot een groot Amerikaans ICT-bedrijf dat in Duitsland een enorme happenning organiseert om het bedrijf te promoten. Ik word overal voor ingezet en als ik niet uitkijk, werk ik continu 7 dagen in de week. Hoewel er op mijn diploma staat dat ik als specialisatie ‘camera’ heb gedaan, houd ik me nu vooral bezig met video-editing en grafische visuals.”

Plannen voor de komende 5 jaar?
“De laatste tijd ben ik me steeds meer gaan bezighouden met het creëren van mijn eigen ‘product’. Als een klant vraagt om bijvoorbeeld bij een aandeelhoudersvergadering schermen te leveren waarop zij hun presentatie kunnen vertonen, leveren wij niet alleen die schermen, maar maak ik samen met ons team een compleet decor voor ze met video-mapping. Daarmee kunnen zij hun presentatie vele malen aantrekkelijker maken. Het omzetten van decors (stages) tot een grafische visual is redelijk uniek en ik wil dit de komende jaren heel graag nog verder gaan ontwikkelen en uitbouwen. Het is fijn dat ik bij Creative Technology de kans krijg om dit te doen en hiermee nog meer omzet voor ons bedrijf kan genereren.”

Tips voor studenten?
“Probeer goed gebruik te maken van de vrijheid die de docenten van de Zoomvliet Studio je bieden en maak optimaal gebruik van de kennis die zij jou kunnen doorgeven!”

Zoomvliet Studio is een afdeling van het Zoomvliet College, onderdeel van ROC West-Brabant.